in

Formule 1 2015 – Bahrain Grand Prix Highlights

Lewis Hamilton behaalde in Bahrain zijn derde overwinning van het seizoen. Slechts één week na de Grand Prix van China was Hamilton ook onverslaanbaar op het circuit in de zandbak van Sakhir, de Brit vertrok van pole position en keek daarna niet meer achterom.

Sebastian Vettel, die als tweede van start ging, kon het de Mercedes-coureurs niet moeilijk maken. De Duitser probeerde het wel degelijk maar tot twee keer toe kwam Nico Rosberg langszij, mede doordat Vettel bij het opkomen van het rechte stuk van de baan ging. Hierdoor moest hij naar binnen voor een nieuwe voorvleugel en verloor daardoor de aansluiting met de top drie.

De enige die nog voor wat spanning zorgde was Kimi Raikkonen. De Fin probeerde een andere strategie uit dan de beide Mercedessen en kwam aan het einde van de race met rasse schreden dichterbij. Op het moment dat Raikkonen onder de achtervleugel van Rosberg zat, ging de Duitser wijd in de eerste bocht waarna de Ferrari-coureur opschoof naar de tweede positie. Dit zou het eerste podium betekenen van Raikkonen sinds de Koreaanse Grand Prix van 2013.

Voor de teams met een Renault-motor was het weer een en al malheur. Daniel Ricciardo kwam nog wel over de streep als zesde maar blies tegelijkertijd zijn motor op. Kvyat werd negende met de Red Bull en beide Toro Rosso’s vielen uit met elektronische problemen aan het ERS-systeem. Toch was dit nog niet zo erg als het weekend van Jenson Button, de Brit had in de kwalificatie al problemen met het ERS-systeem en moest de race zelfs geheel uitzitten. Hieronder vind je zoals gebruikelijk weer de officiële highlights van de Bahrain Grand Prix!

Video: Bahrain Grand Prix Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Een Tesla Model S zien driften is best raar

Een Tesla Model S zien driften is best raar

BMXer rijdt over Lamborghini Murcielago

BMXer rijdt over Lamborghini Murcielago