in

Formule 1 2015 – Russian Grand Prix Highlights

Heel even leek het erop dat we weer een direct gevecht zouden zien tussen Nico Rosberg en Lewis Hamilton, net als in Bahrein vorig jaar. Rosberg was het hele weekend sneller dan zijn teamgenoot maar Hamilton zat vanaf de start van de Russische Grand Prix op het vinkentouw.

Helaas kreeg Rosberg al vrij snel te kampen met een defect gaspedaal, hierdoor kan Hamilton zonder problemen de leiding overnemen. Voor de Duitse coureur van Mercedes AMG F1 zat er niets anders op dan de auto in de pitsstraat te parkeren, er viel niet mee te rijden en het was bovendien gevaarlijk. Door het wegvallen van Rosberg kon Hamilton naar de zege cruisen, zijn negende overwinning van het seizoen alweer.

De wereldtitel kan Hamilton nu bijna niet meer ontlopen, de Brit heeft 73 punten voorsprong op Rosberg, die op zijn beurt nu zelfs achter Vettel staat in de stand om het kampioenschap. Mercedes AMG F1 is al kampioen bij de constructeurs, doordat Kimi Raikkonen dertig seconden straf kreeg na een wat opportunistische actie op Valtteri Bottas. De Williams-coureur werd door de Ferrari-coureur in de allerlaatste ronde, met nog vier bochten te gaan, van de baan gekegeld. Kimi kon nog wel verder maar had een gebroken ophanging en dus kon Sergio Perez de derde plek overnemen en naar het podium, een geweldige opsteker voor Force India.

Max Verstappen mocht eindelijk weer eens vanuit de top 10 starten, maar na de eerste bocht lag hij alweer laatste. Nico Hülkenberg spinde, Marcus Ericsson reed er tegenaan en Verstappen kon geen kant op. Een lekke linker achterband zorgde ervoor dat hij stapvoets terug naar de pits moest en wederom een inhaalrace tegemoet ging. Helaas was er schade aan de vloer en de diffuser waardoor de Toro Rosso niet de wegligging had die hij moest hebben. Meer dan een tiende plaats zat er echt niet in.

Officiële highlights van de enerverende Russische Grand Prix kun je hieronder bekijken.

Video: Russian Grand Prix Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

winterbandentest-anwb

ANWB Winterbandentest 2015

Mustang klapband

Mustang krijgt enorme klapband op de dyno