in

Formule 1 2016 – Barcelona Test 1 Highlights

De eerste testdag van het Formule 1-seizoen 2016 vond gisteren plaats en natuurlijk hebben wij de highlights.

De jaren dat Formule 1-teams grote presentaties hielden om hun nieuwe bolides te showen liggen ver achter ons. Een paar uur voor de eerste testdag trokken Force India, Haas, Renault, en Mercedes-AMG in de pitsstraat pas het doek van hun nieuwe bolide. Vervolgens was het snel over op de orde van de dag want er moesten kilometers gemaakt worden, en het liefst zoveel mogelijk.

Lewis Hamilton slaagde daar dik in, hij reed een ongekend aantal van 156 ronden met een totale afstand van 700 kilometer. Het snelste was hij overigens niet, dat was Sebastian Vettel in zijn Ferrari SF16-T, in de ochtend klokte hij een tijd van 1:24.939 en die bleef heel de dag staan. Zelfs toen McLaren softs onder de MP4-31 monteerde werd deze tijd niet verbeterd, Button kwam niet verder dan 1:26.735 en de zesde tijd.

Toch zeggen rondetijden tijdens de eerste testweek nog helemaal niets, vorig jaar stond Mercedes de eerste testweek geen enkele keer bovenaan de tijdenlijst en wonnen ze in Australië met 30 seconden voorsprong op Vettel. Belangrijker is het aantal ronden wat men kan rijden en dat viel bij Renault en Haas toch wat tegen. Bij Renault had men software problemen en bij Haas viel de voorvleugel eraf waardoor men lange tijd niet kon rijden. De teller bleef daardoor steken op 37 en 31 ronden.

Carlos Sainz stond eveneens de hele namiddag in de pits, nadat het team bij de STR11 problemen ontdekte met de versnellingsbak. Het is vandaag aan Max Verstappen om de verloren tijd in te halen en zoveel mogelijk ronden te draaien op Circuit de Barcelona-Catalunya.

Video: Formule 1 2016 – Barcelona Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Rimac One

De 1.088 pk sterke Rimac One bereikt eindelijk productiefase

Fiesta ST voor Gymkhana 8

Ken Block keert terug met de Fiesta ST RX43 voor Gymkhana 8