in

Formule 1 2016 – Barcelona Test 3 Highlights

De derde testdag in Barcelona eindigde met een opvallende uitslag qua rondetijden, Nico Hülkenberg reed in de nieuwe Force India VJM09 de snelste tijd met een 1.23.110. Hiermee was hij 2.7 seconden sneller dan nummer twee in de tijdenlijst, Romain Grosjean in de Haas VF-16.

Hülkenberg’s tijd was drie tienden langzamer dan Sebastian Vettel een dag eerder reed, echter reed Hülkenberg op de supersofts en Vettel op de ultrasofts, die nog sneller zouden zijn. Vettel gaf woensdag het stuur over aan Kimi Raikkonen die de dag als derde eindigde. De Fin ging pas laat de baan op doordat Ferrari eerst alle brandstofsystemen wilde nalopen, desondanks reed hij nog 78 rondjes.

Met uitzondering van Hülkenberg reden alle coureurs lange runs en dat was terug te zien in de tijdenlijst, Kevin Magnussen klokte de vierde tijd in de Renault met 1:26.014 en Jenson Button die de elfde tijd reed klokte 1:26.919. Iedereen in de 1:26 dus, behalve Haryanto in de Manor die kwam na 78 ronden niet verder dan 1:28.249.

De meeste ronden werden gereden door Carlos Sainz, 161 stuks in de Toro Rosso STR11. Jenson Button reed de minste ronden, 51, vanwege een hydraulisch probleem. Hieronder kunnen jullie weer enkele highlights en interviews bekijken, video’s van de eerste en tweede dag hebben we ook!

Video: Formule 1 2016 – Barcelona Highlights

  • John

    Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt F1 op de voet en stemt regelmatig af op IndyCar.

Reageer op deze video