in

Formule 1 2016 – Barcelona Test 4 Highlights

De eerste testweek in Barcelona zit erop, het is nog veel te vroeg om de zeggen welke team de beste auto heeft gebouwd maar een feit is dat Ferrari drie van de vier dagen bovenaan stond.

Kimi Raikkonen reed donderdag de snelste tijd van deze week op de ultrasofts. Hij klokte een 1:23.477 en was daarmee ruim 0,8 seconden sneller dan Daniil Kvyat in de Red Bull RB12 en testrijder Celis in de Force India. Max Verstappen stuurde zijn Toro Tosso STR11 naar de vijfde positie en reed 110 ronden.

Het meest opvallende aan de afgelopen testweek is de enorme hoeveelheid ronden die de teams hebben gereden. De betrouwbaarheidsproblemen lijken bij iedereen opgelost, behalve bij McLaren. Woensdagmiddag stond Jenson Button in de pits met een hydraulisch probleem en donderdag reed Fernando Alonso maar drie ronden vanwege een lekkage in het koelsysteem. Anderhalve dag verloren voor het Britse team dat zo nodig naar een klein succesje snakt.

Rio Haryanto sloot net als woensdag de dag als langzaamste af en parkeerde ’s middags zijn Manor MRT05 in de bandenstapel. De Indonesiër heeft nog een hoop te leren en zal een flinke kluif hebben aan teamgenoot en DTM-kampioen Pascal Wehrlein. Daarentegen ziet het er wel naar uit dat Manor eindelijk aansluiting heeft gevonden bij de rest van de teams.

Highlights en interviews van de vierde testdag in Barcelona zie je hieronder.

Video: Formule 1 2016 – Barcelona Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Toyota Supra

Toyota Supra drift door de straten van Sint-Petersburg

BMW 2-serie AC schnitzer

AC Schnitzer stopt 560 pk sterk M4-blok in aangepaste M235i