in

Formule 1 2016 – Belgian Grand Prix Highlights

Nog geen week na de veelbesproken Grand Prix van België is het hele circus alweer op het circuit van Monza voor de Grand Prix van Italië. Al het gedoe is achter de rug en de coureurs gaan over tot de orde van de dag, wij blikken echter nog even terug op de gebeurtenissen op Spa-Francorchamps.

Want hoewel Nico Rosberg de race won was er haast niemand die daarover sprak, ook niet over de keurige tweede plaats die Daniel Ricciardo behaalde. Als er al aandacht uitging naar iemand op het podium dan was het naar Lewis Hamilton, de Brit vertrok vanaf de 21e startplaats en kwam als derde over de streep. Het was de derde keer in zijn carrière dat hij vertrok van een 20e positie of lager en op het podium eindigde. Geen enkele andere coureur in de geschiedenis van de sport heeft dit ooit gepresteerd.

Nico Hülkenberg en Sergio Perez werden vierde en vijfde op Spa-Francorchamps en door dat resultaat neemt het team van Force India de vierde plaats in het constructeurskampioenschap over van Williams. Hetzij maar met twee punten voorsprong maar toch, de strijd in het middenveld barst in alle hevigheid en McLaren begint ook op de deur te kloppen.

Dat brengt ons gelijk bij Fernando Alonso want zijn prestatie was ook erg indrukwekkend, in de McLaren wist hij zich van een 22e startpositie op te werken naar een 7e plaats. Niet slecht als je bedenkt waar McLaren-Honda een aantal maanden geleden nog stond. Het lijkt erop dat het team uit Woking de aansluiting met Williams en Force India heeft gevonden.

De incidenten tussen Raikkonen, Verstappen en Vettel hebben we al uitgebreid besproken aan de hand van Sky Sports Analyse. Mocht je die nog niet gezien hebben, zeker kijken! Een uitgebreide samenvatting van de Grand Prix van België met commentaar van Martin Brundle en David Croft zie je hieronder.

Video: Formule 1 2016 – Belgian Grand Prix Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Van staart naar kop in 3 ronden op Laguna Seca

Van staart naar kop in 3 ronden op Laguna Seca

Top 5 Mazda MX-5 Cup finisht binnen 0,1 sec

Top 5 Mazda MX-5 Cup finisht binnen 0,1 sec