in

Analyse van duels tussen Raikkonen en Verstappen

De Grand Prix van België liep voor Max Verstappen uit op een grote teleurstelling. Hij won niet, hij eindigde niet op het podium, sterker nog hij finishte niet eens in de punten. Na de race nam Max geen blad voor de mond en uitte hij zijn ongenoegen over het optreden van de Ferrari-coureurs bij de start.

Zoals wel vaker dit seizoen, denk aan Spanje en Hongarije, had Verstappen het in België ook weer aan de stok met Kimi Raikkonen. De 18-jarige Nederlander verdedigde met hand en tand zijn positie, op het scherpst van de snede en soms op het randje van het toelaatbare. Ging Verstappen te ver op Spa-Francorchamps? Raikkonen vond in ieder geval van wel en riep over de boordradio dat de Red Bull-coureur veel te ver ging in het verdedigen van zijn positie.

Eerlijk is eerlijk, de actie op Kemmel Straight was er een op het randje. Zo’n switch van richting op het moment dat iemand je wil passeren kan voor een zeer ernstig ongeluk zorgen, denk aan wat Webber overkwam in Valencia 2010. Aan de andere kant, Max werd niet bestraft door de stewards en dus kan de conclusie getrokken worden dat de actie toelaatbaar was. Teambaas Christian Horner beaamde dit; “Kijk, het was stevig en op het randje maar hij is ermee weggekomen, de stewards hebben geen actie ondernomen. Als hij regels overtreden had, had de wedstrijdleiding wel ingegrepen.

Verstappen staat bij de rest van het veld inmiddels bekend als lastig in te halen en meedogenloos, maar waren Senna, Schumacher, Hamilton en Alonso op sommige moment in hun carrière ook niet meedogenloos?

Paul di Resta analyseerde voor Sky Sports de duels tussen Raikkonen en Verstappen. Bekijk hieronder die uitgebreide analyse aan laat ons weten wat jouw kijk is op de incidenten in Spa-Francorchamps.

Video: Analyse van duels tussen Raikkonen en Verstappen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Max Verstappen is boos op Ferrari-coureurs

Max Verstappen is boos op Ferrari-coureurs

Rallyauto spring over zwerfhond heen

Rallyauto springt over zwerfhond heen