in

Formule 1 2019 – Highlights tweede testdag Barcelona

Voor de tweede testdag op rij voert de Ferrari SF90 de tijdenlijst aan. Charles Leclerc reed op dinsdagochtend een 1.18.247 op de gele C3-band en niemand kon die tijd evenaren. Daarnaast reed de Monegask ook nog eens de meeste ronden van iedereen, 157 stuks.

McLaren eindigde net als gisteren als tweede, met een tijd van 1.18.553 en in totaal 104 ronden. Lando Norris klokte zijn snelste tijd echter wel op de zachtere rode C4-band. Haas-coureur Kevin Magnussen completeerde de top 3 in de tijdenlijst, op de gele C3-band noteerde hij een tijd van 1.19.206. In totaal reden Haas-coureurs Magnussen en Pietro Fittipaldi wel maar 72 ronden, het minst van alle teams op de tweede testdag in Barcelona.

Net als gisteren was de Mercedes-AMG W10 niet bovenin de tijdenlijst te vinden. Bottas eindige als 5e en Hamilton als 10e, gezamenlijk reed het duo 163 ronden op de hardere witte band. De Red Bull RB15 van Pierre Gasly eindigde een uur voor het einde van de testdag in de bandenstapel. De nieuwe Red Bull-coureur spinde in de twaalfde bocht en beschadigde zijn achtervleugel, waardoor er na 92 ronden een einde kwam aan zijn testdag.

Hieronder zie je de belangrijkste gebeurtenissen van de tweede testdag Barcelona. Zoals gebruikelijk even doorklikken naar YouTube.

Video: Formule 1 2019 – Highlights tweede testdag Barcelona

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dit is de enige handgeschakelde Ferrari 430 Scuderia

Dit is de enige handgeschakelde Ferrari 430 Scuderia

Formula 1 Drive to Survive vanaf 8 maart op Netflix

Formula 1: Drive to Survive vanaf 8 maart op Netflix