in

Formule 1 2020 – Highlights eerste testdag Barcelona

De eerste testdag van het Formule 1-seizoen 2020 zit erop. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya kwamen vandaag alle teams in actie en Sky Sports heeft een korte samenvatting gemaakt met daarin de hoogtepunten van deze testdag.

Lewis Hamilton reed de snelste rondetijd (1.16.976) en bleef teamgenoot Valtteri Bottas drie tienden voor. Na het Mercedes-duo vinden we Sergio Perez (1.17.375) op de derde plaats in de Racing Point RP20, die door al snel de ‘Pink Mercedes’ werd genoemd omdat hij opvallend veel lijkt op de Mercedes W10 van vorig seizoen.

Max Verstappen eindigde de dag op de vierde plaats met een tijd van 1.17.516. De Nederlander reed de meeste ronden in Barcelona, 168 stuks, en bleef daarmee Carlos Sainz (161) en Charles Leclerc (131) voor. Veel teams reden met twee coureurs en verdeelden daarmee het werk over de ochtend- en middagsessie. Ieder team wist minsten 100 ronden af te leggen, wat best een prestatie op de allereerste testdag van het nieuwe seizoen.

Hoewel rondetijden nog helemaal niets zeggen, zal één coureur wél naar opgetogen zijn met zijn rondetijd. George Russell reed met de nieuwe Williams FW43 de negende tijd en was nu al een halve seconde sneller dan zijn kwalificatietijd van vorig seizoen. Een flinke opsteker voor het team.

Opvallend was ook dat de eerste testdag geen één keer werd onderbroken door een rode vlag. Er waren een paar spins, van onder andere Verstappen, Magnussen en Hamilton, maar geen crashes of stilgevallen bolides.

Video: Formule 1 2020 – Highlights eerste testdag Barcelona

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Cooper S is een 500 pk sterke RWD Mini

De Super Cooper S is een 500 pk sterke RWD Mini

De radicale achterwielophanging van Mercedes

Mercedes W11 heeft een radicale achterwielophanging die mega downforce kan opleveren