in

Formule 1-auto’s keren terug op de Nürburgring

Sebastian Vettel werd afgelopen weekend herenigd met Kinky Kylie voor een demonstratie op de Nordschleife van de Nürburgring en de viervoudig wereldkampioen had er duidelijk zin in. David Coulthard nam de de plaats in van Daniel Ricciardo, die oorspronkelijk met Red Bull over de Nordschleife zou rijden. Ricciardo is namelijk nog geblesseerd nadat hij zijn hand brak tijdens de Grand Prix van Nederland.

Vettel werd herenigd met Red Bull RB7-chassis nr. 1 uit 2011, liefkozend bekend als Kinky Kylie. Kylie bezorgde Vettel zijn tweede wereldkampioenschap, terwijl de door Coulthard bestuurde RB8 hem zijn derde opleverde. De RB8 was duidelijk niet zo avontuurlijk als Kylie, aangezien ze simpelweg Abbey heette.

De reden dat Vettel terugkeerde in de RB7 is om zijn initiatief genaamd “Race Without Trace” te promoten. Vettel laat mensen zien dat er een andere oplossing is dan EV’s, namelijk synthetische brandstoffen.

Video: Formule 1-auto’s keren terug op de Nurburgring

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.
Lamborghini Sterrato vliegt door de lucht

Lamborghini Sterrato vliegt door de lucht

Ferrari KC23

Onthulling van de one-off Ferrari KC23 raceauto