in

Formule 1-banden onder een straatauto?!

Winterbanden, zomerbanden, all-wheater banden, zonder de juiste band onder je auto kom je nergens. De mannen van Driven Media kijken net iets verder dan alleen deze drie soorten banden. In een eerdere video testen ze bijvoorbeeld banden zonder lucht en deze week testen ze slicks!

Deze week hebben ze wederom de Caterham van stal gehaald om een speciale set banden te testen: Formule 1-banden! Normale velgen worden bevestigd aan vier of vijf wielbouten, in de Formule 1 moet een pitstop echter zo snel mogelijk gaan. Daarom zitten de BBS-velgen vast met één wielbout, een zogenaamde centre lock. De mannen van Driven Media moesten de wielnaaf dus wel wat aanpassen voordat de Formule 1-banden gemonteerd konden worden.  

Na wat aanpassingen en een adapter kunnen de oude, 13 inch F1-wielen onder de Caterham 270R gemonteerd worden. De Pirelli-slicks hebben geen profiel en moeten minimaal 80 graden zijn om ze lekker te laten plakken. Of het dus veilig en praktisch om met Formule 1-banden te rijden testen de mannen van Driven Medie in onderstaande video.

Video: Formule 1-banden onder een straatauto

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

BMW M5 E60 Eisenmann-uitlaat

BMW M5 E60 met Eisenmann-uitlaat

Nieuwe Aston Martin V12 Vantage gespot

Nieuwe Aston Martin V12 Vantage gespot