in

Formule 1 2014 – Brazilian Grand Prix Highlights

Door die achterlijke regel van dubbele punten in de laatste Grand Prix kon Lewis Hamilton zijn tweede wereldtitel nog niet veiligstellen in Brazilië. De Brit moest dat weekend sowieso zijn meerdere erkennen in Nico Rosberg, de Duitser was in alle vrije trainingen het snelste en kwalificeerde zich op pole position voor de race.

Net als in Amerika bleef Hamilton aan de staart van Rosberg hangen, hopende op een foutje of een betere pitstop. Lewis stopte steeds twee ronden later dan Rosberg zodat hij nog even flink kon pushen om het gat te dichten. Vlak voor zijn tweede stop spinde Hamilton echter van de baan en liep daardoor acht seconden achterstand op.

Gedurende de race werd het gat tussen beide Mercedes-coureurs steeds kleiner, maar ondanks dat het gat op een gegeven moment minder dan één seconde bedroeg kon Hamilton niet voorbij aan Rosberg. Met zijn vijfde zege van het seizoen verkleinde Rosberg de voorsprong van Hamilton naar 17 punten.

Felipe Massa werd knap derde, ondanks een stop and go van 5 seconden en het feit dat hij bij McLaren stil ging staan in plaats van Williams. Jenson Button bewees wederom dat hij McLaren nog veel te bieden heeft door als vierde te finishen, voor Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Kimi Raikkonen, Nico Hülkenberg, Kevin Magnussen en Valteri Bottas.

Dit weekend wordt de titelstrijd beslist en Abu Dhabi, zolang Hamilton eerste of tweede wordt is hij wereldkampioen. Eindigt hij lager dan is hij afhankelijk van het resultaat van Rosberg.

Video: Formule 1 – Brazilië Grand Prix 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de rollenbank - Renault Clio V6

Op de rollenbank – Renault Clio V6

Chinees pakt wereldrecord fileparkeren

Chinees pakt wereldrecord fileparkeren