in

Formule 1 2014 – United States Grand Prix Highlights

De United States Grand Prix op het Circuit of the Americas was een aangename race om naar te kijken, helemaal in vergelijking met de race daarvoor in Rusland.

Marussia en Caterham haakte af voor de trip naar Noord en Zuid-Amerika, beide teams staan op de rand van de afgrond en hadden niet genoeg financiële middelen om deel te nemen aan races 17 en 18 van het Formule 1 wereldkampioenschap 2014. Daardoor stonden er voor het eerst sinds Monaco 2005 slechts 18 coureurs op de startgrid.

Overal in het veld waren coureurs met elkaar in gevecht, maar Rosberg en Hamilton vochten zoals gebruikelijk met elkaar om de overwinning. Na twintig ronden achter Rosberg te hebben gereden voerde Hamilton de druk op en in de 24e ronde dook de Brit binnendoor bij de Duitser. Rosberg kon het tempo niet volgen en Hamilton’s vijfde zege op rij kwam niet meer in gevaar. Met 32 Grand-Prix zeges is Lewis Hamilton nu de succesvolste Britse coureur in de geschiedenis van de Formule 1.

Ricciardo vocht zich na een slechte start terug naar een derde plek, voor Williams-coureurs Massa en Bottas. Daarachter werd gestreden voor iedere meter asfalt, Alonso en Button, Vergne en Grosjean, Vettel die zich naar voren werkte en Pastor Maldonado die zijn eerste punten van het seizoen behaalde.

De race in Brazilië volgde slechts zeven dagen later maar die officiële highlights zijn nog niet beschikbaar. Over één week wordt het kampioenschap beslist: Hamilton of Rosberg, wat denken jullie?

Video: Formule 1 – United States Grand Prix 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WRC - Wales Rally GB 2014 Highlights

WRC 2014 – Wales Rally GB Highlights

Ken Block trakteert Chris Harris op een ritje in de Gymkhana Mustang

Ken Block trakteert Chris Harris op een ritje in de Gymkhana Mustang