in

Formule 1 2014 – British Grand Prix Highlights

Iedere coureur wil winnen voor zijn thuispubliek, het is de ultieme beloning. Lewis Hamilton deed het al eens in 2008, het jaar dat hij kampioen werd, en had dit jaar eindelijk weer eens een kans om de Britse Grand Prix te winnen. De Mercedes W05 is nog altijd de snelste auto van het veld en met uitzondering van Canada werden alle races gewonnen door deze zilveren pijlen.

Hamilton gooide een eerste startrij weg door genoegen te nemen met de tijd die hij had staan. Niet wetende dat de laatste sector opgedroogd was en daar iedereen het verschil maakte, hij zakte van de eerste naar de zesde startplek terwijl Nico Rosberg er met de pole vandoor ging. Hamilton zat direct na de kwalificatie in zak en as en achtte zichzelf kansloos voor de overwinning.

Bij de start pakte Lewis direct twee plaatsten en na de onderbreking, rode vlag vanwege de crash van Raikkonen, ging hij snel voorbij aan Magnussen en Button. Hamilton lag daarna tweede achter Rosberg en opende de aanval op zijn teamgenoot door voor een compleet andere bandenstrategie te gaan. Tot een rechtstreeks gevecht zou het echter niet komen, net op het moment dat Hamilton hard inliep op Rosberg besloot de versnellingsbak van de Duitser ermee op te houden. De eerste uitvalbeurt voor Rosberg was een feit.

Naast het feit dat Hamilton won voor zijn thuispubliek, zijn vijfde zege van het seizoen, liep hij ook nog eens 25 punten in op Rosberg. Het gat is daardoor geslonken tot slechts vier punten en brengt de spanning in het kampioenschap volledig terug. Enigszins gerechtigheid moet Hamilton wel hebben gevoeld, na uitvalbeurten in Australië en Canada.

Valtteri Bottas reed een prachtige race, van plek 14 naar plek 2. Daniel Ricciardo hield Jenson Button nog net achter zich voor de derde plaats, maar eindelijk was de McLaren MP4-29 weer eens voorin te vinden. Sebastian Vettel en Fernando Alonso voerden een geweldige show op voor het publiek, de coureurs bevochten elkaar fel, zowel op de baan als over de teamradio, waarbij de regerend kampioen het gevecht in zijn voordeel besliste.

Zoals gewoonlijk hebben we hieronder weer de officiële highlights voor jullie, een mooi opwarmertje voor morgen!

Video: Formule 1 – British Grand Prix 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Parkeren midden op de Nordschleife is levensgevaarlijk

Parkeren midden op de Nordschleife is levensgevaarlijk

Ferrari 512M V12 - The Sound of the 70's

Ferrari 512M V12 – The Sound of the 70’s