in

Formule 1 2014 – Australian Grand Prix Highlights

Het F1 2014 seizoen is begonnen en dat betekent dat wij jullie weer gaan voorzien van de officiële highlights. De video van de FOM komt deze keer echter niet keer niet zo lekker binnen als voorgaande jaren en dat heeft maar met één ding te maken, het geluid. Het gebrek aan geluid tijdens de Grand Prix van Australië hebben we eerder  besproken en dit is nog steeds een hot item in Formule 1. Velen willen dat hier iets aan gedaan wordt maar het is de vraag of de FIA deze mening deelt en of het daadwerkelijk mogelijk is.

Er werd veel duidelijk in Australië, Mercedes is zoals verwacht het te kloppen team, Red Bull is niet zo langzaam als men dacht en Williams en McLaren kunnen meestrijden voor podiums.
Nico Rosberg greep de leiding bij de start van de Australische Grand Prix en had daarna een probleemloze wedstrijd. Teamgenoot Hamilton vertrok weliswaar van pole-position maar kwam slecht weg en zag Rosberg, Ricciardo en Magnussen voorbij stuiven. Verrassend genoeg bleef de top drie na de start ongewijzigd, terwijl in het middenveld veel verschuivingen plaatsvonden, mede door het uitvallen van acht coureurs.

Rosberg won de race met 26 seconden voorsprong op Ricciardo en bevestigde hiermee de favorietenrol van Mercedes. De Red Bull RB10 deed het in handen van Ricciardo niet slecht, maar de Australiër werd na de race gediskwalificeerd omdat hij meer brandstof had verbruikt per uur dan toegestaan. Een belachelijke regel overigens! Hierdoor schoof het hele veld een plaatsje omhoog in de eindklassering en kwam McLaren met twee coureurs op het podium. De volgende race is aankomend weekend in Maleisië.

F1 2014 – Australian Grand Prix Official Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Big Muscle - 1927 Endurance Racer

Big Muscle – 1927 Endurance Racer

Silvia S14 vat uit het niets vlam

Silvia S14 vat uit het niets vlam