in

Formule 1 2014 – China Grand Prix Highlights

Nog heel even en het Europese seizoen van Formule 1 breekt aan. Van mei tot en met september racet de koningsklasse alleen op circuits in Europa. Aankomend weekend staat de Grand Prix van Spanje op het programma op het circuit nabij Barcelona. Het circuit wordt veelvuldig als testcircuit gebruikt en staat bijna synoniem met updates. Bijna alle teams nemen nieuwe onderdelen mee en hopen hiermee enkele tienden tot een seconde tijdwinst te boeken.

Ook Mercedes zal enkele nieuwe onderdelen meenemen die ervoor moeten zorgen dat de voorsprong behouden blijft. In China won het team uit Stuttgart ook de vierde race van het seizoen, voor de derde maal Lewis Hamilton. De Brit vertrok van pole-position en reed na de start meteen weg bij de rest van het veld. Teamgenoot Rosberg had een slechte start vanaf de vierde plek op de grid en lag na een botsing met de Williams van Valtteri Bottas slechts zesde, beide konden hun race vervolgen zonder problemen. Rosberg had echter wel driekwart race nodig op de verloren posities goed te maken, na twee pitstops, een mooie inhaalactie op Sebastian Vettel en een DRS-actie langs Alonso kwam Rosberg zestien seconden achter Hamilton als tweede aan de finish.

Alonso liet zien dat de updates op de Ferrari wel degelijk effect hadden, hij bleef gemakkelijk de Red Bull’s van Daniel Ricciardo en Sebastian Vettel voor. Alleen Mercedes blijft nog buiten bereik voor de concurrentie, maar daarachter zitten Ferrari, Red Bull, Force India en Williams redelijk dicht bij elkaar. Highlights van de Grand Prix in China vind je hieronder.

Video: Formule 1 – China Grand Prix 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Corvette Z06 komt even op topsnelheid voorbij vliegen

Corvette Z06 komt even op topsnelheid voorbij vliegen

Zo drift je een 600 pk BMW M3 E92 GT4

Zo drift je een 600 pk BMW M3 E92 GT4