in

Formule 1 2014 – German Grand Prix Highlights

De Grote Prijs van Duitsland op het circuit van Hockenheim was een van de leukste race van 2014. Niet vanwege de strijd om de koppositie, Nico Rosberg kreeg de zege in de schoot geworpen toen Hamilton’s remschijf in de kwalificatie explodeerde, maar vanwege de gevechten achter de top drie.

Lewis Hamilton moest achteraan van start gaan en maakte zich op voor een inhaalrace, vooraan stond Rosberg op pole met de twee Williams Martini Racing coureurs achter hem. Kevin Magnussen vertrok van een mooie vierde plek en had een goede start maar kwam in de eerste bocht in aanraking met Felipe Massa. De Williams rolde op zijn kop en wederom zag Felipe Massa een goede race in rook op gaan. Gelukkig reed Valtteri Bottas een ‘steady’ race, niet snel genoeg om Rosberg te bedreigen maar snel genoeg om wederom een tweede plaats op te eisen.

De derde podiumplek werd opgeëist door Hamilton, de Brit reed een indrukwekkende inhaalrace waarbij hij na 10 ronden al op de tiende positie lag. Tijdens zijn opmars liet hij enkele gewelde inhaalacties zien, waaronder een op Kimi Raikkonen en Daniel Ricciardo. Bij het passeren van oud-teamgenoot Button ging het heel even mis, Hamilton dacht dat Button ruimte liet maar Button had Hamilton helemaal niet gezien. De Mercedes-coureur verloor zijn ‘wing end plate’ en wat downforce, hij zou het gat naar Bottas nog wel dichten maar een inhaalpoging zat er niet in.

Regerend wereldkampioen Sebastian Vettel bereikte als vierde de finish, Fernando Alonso en Daniel Ricciardo eindigde als vijfde en zesde nadat het trio eerder in de race met elkaar in de clinch lag. Nico Hülkenberg, Jenson Button, Kevin Magnussen en Sergio Perez gingen er met de laatste punten vandoor.

Video: Formule 1 – German Grand Prix 2014 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Eau Rouge Crashes Tijdens 24H Spa 2014

Eau Rouge Crashes Tijdens 24H Spa 2014

Rally Finland Special: Jumps

Rally Finland Special: Jumps