in

Formule 3 – Podium en crashes voor Verstappen in Pau

Na een podium in Silverstone en een overwinning in Hockenheim was Max Verstappen gebrand om deze resultaten te evenaren tijdens het Formule 3 weekend in Pau. Maar daarvoor moest hij eerst afrekenen met Lotus F1 junior Esteban Ocon, de Fransman kwalificeerde zich driemaal als eerste. De jonge Verstappen mocht driemaal van plek 3 starten.

Esteban Oconwon won de eerste race voor Lucas Auer, met wie Verstappen nog een mooi gevecht had om de tweede plaats maar uiteindelijk bleek het inhalen te lastig op het smalle stratencircuit. Zodoende moest Max genoegen nemen met alsnog een keurige derde plaats en dus wederom een podium.

De tweede race werd gestart achter de Safety Car vanwege regen, na 5 ronden gaat de safety car de pits in rijdt het drietal Esteban Ocon, Felix Rosenqvist en Max weg van de rest van het veld. Verstappen kan het tempo van de mannen voor hem niet echt volgen maar behoud het gat naar de rest, in ronde 12 pusht Max echter iets te veel en spint de bandenstapel in. “Ik wilde in de tweede sector tijdens race 2 iets sneller gaan en kwam daardoor in de snelle bocht voor de chicane iets te ver naar buiten, waarna de auto op de curbstones uitbrak.

De derde race wordt weer verreden op een droge baan en Max heeft, evenals Lucas Auer, een goede start. Auer passeert Ocon direct voor de leiding en Verstappen positioneert zijn Van Amersfoort Racing F3 ook direct naast de Fransman. Deze verdedigt echter heftig en stuurt Max de vangrail in. Het resultaat is een paar plekken verlies en een beschadigde voorvleugel en ophanging. “Bij het aanremmen van de chicane brak uiteindelijk de voorwielophanging af, waardoor ik niet meer in kon sturen en de muur inging. Dit is niet de manier om een weekend te eindigen”, aldus Max.

Ocon krijgt een waarschuwing van de wedstrijdleiding vanwege een gevaarlijke manoeuvre ten opzichte van Max, maar wordt uiteindelijk tweede achter Rosenqvist en voor Tom Blomqvist. Een weekend om snel te vergeten dus voor de Limburger. Dennis van der Laar behaalde in Pau een 13e, 5e en 7e plek.

Video: Podium en crashes voor Verstappen in Pau

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Tomaso Pantera GT5 is Prachtige Vergane Glorie

De Tomaso Pantera GT5 is prachtige vergane glorie

Een Porsche 356 voor de winter

Een Porsche 356 voor de winter