in

George Russell blijft politiek correct over prestatie Hamilton

Waar Lewis Hamilton in Imola slechts als dertiende finishte, kwam teamgenoot George Russell als vierde over de finishstreep. De nieuwebakken Mercedes-coureur finishte dit seizoen alle vier de races in de top 5 en staat inmiddels 21 punten voor in het klassement op Lewis Hamilton.

De zevenvoudig wereldkampioen voelt zich duidelijk niet thuis in de Mercedes-AMG F1 W13 E Performance, die hevig last heeft van porpoising. Door het gehobbel kampen de Mercedes-coureurs met pijn aan borst en rug, vertelde Russell na afloop van de Grand Prix van Emilia-Romagna. Een situatie die niet lang houdbaar is en waarvoor snel een oplossing gevonden moet worden.

Daar heeft Russell uiteraard net zoveel last van als Hamilton, die aangaf dat hij kansloos is voor de titel, maar de jonge Brit haalt op dit moment meer uit de Mercedes dan zijn ervaren teamgenoot. Waarom dat is en waarom Hamilton op dit moment teleurstellend presteert, daar wilde George niet echt op ingaan tijdens een interview met Sky Sports.

Video: Russell blijft politiek correct over prestatie Hamilton

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Horner blij met Red Bull 1-2 in Imola

Teambaas Horner blij met Red Bull 1-2 in Imola

Cooldown room

De cooldown room terug in de Formule 1!