in

GP2 en Formule Renault rijden ’s nachts op snelweg in Tsjechië

Net als in 2019 en in 2022 is deze GP2-bolide gespot op een snelweg in Tsjechië. Ditmaal tijdens een nachtelijk uitstapje en daarbij werd hij vergezeld door een Formule Renault 2.0.

Op een lege snelweg kun je natuurlijk heerlijk blazen, bewijst onze categorie met Autobahn-video’s, maar de bestuurders in de GP2 en Formule Renault deden het relatief rustig aan. Begrijpelijk ook wel, het is niet geheel ongevaarlijk wat ze doen en de banden zullen amper op temperatuur komen. Daarnaast zal het asfalt ook niet overal even vlak zijn en je wil natuurlijk niet, net zoals Lando Norris in Vegas, uitbottomen en in de vangrail eindigen.

Zodra de Formule-auto’s een tunnel in rijden gaat het gaspedaal toch even naar beneden en kunnen we genieten van het gejank van de atmosferische 4.0-liter V8-motor, die achterin de 2008 Dallara GP2 ligt. We zien goed dat de raceauto door de hogere snelheid dan meer downforce genereert en dichter op het asfalt wordt geduwd, wat zorgt voor een kleine vonkenregen.

Vooralsnog zijn de bestuurders nog niet gepakt en is het voor de politie onmogelijk om ze herkennen. Laat staan op heterdaad betrappen.

Video: GP2 rijdt ’s nachts op snelweg in Tsjechië

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje
Ben Collins test de beroemde Tyrrell P34 zeswieler

Ben Collins test de beroemde Tyrrell P34 zeswieler

Verdachte in gesloten Fiat 500 slaat op de vlucht

Verdachte in gestolen Fiat 500 slaat op de vlucht