in

Hamilton’s 2016 Pole vs Raikkonen’s 2017 testrecord op Barcelona

Tijdens de laatste testdag van de wintertest in Barcelona ging Kimi Raikkonen nog een klap harder dan dat we tot dusver gezien hadden. Zijn 1:18.634 was de snelste tijd ooit op het Circuit van Barcelona-Catalunya en hiermee liet Ferrari zien dat het gat naar Mercedes redelijk gedicht is.

Toch bleef Kimi na afloop nog een slag om de arm houden, volgens de Fin worden de werkelijke verhoudingen pas echt duidelijk tijdens de tweede Grand Prix van het seizoen in China. Het lijkt er in ieder geval op dat Ferrari met de SF70-H een dijk van een auto heeft gebouwd, of Mercedes het achterste van hun tong heeft laten zien met de 1:19.310 van Bottas is natuurlijk de grote vraag.

Wat wel zeker is, is dat de Formule 1-auto’s van 2017 veel sneller zijn dan de bolides van vorig jaar. Kijk maar eens naar het verschil van Lewis Hamilton’s pole van vorig jaar en Raikkonen’s snelste rondje tijdens de wintertest.

Video: Hamilton’s 2016 Pole vs Raikkonen’s 2017 testrecord

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Straatrace in Tunnel eindigt met klapper

Straatrace in tunnel eindigt met klapper

De mooiste Ferrari collectie ooit

Is dit de mooiste Ferrari collectie ooit?