in

Helmcamera Graham Rahal laat zien hoeveel G-krachten IndyCar-coureurs trekken

Afgelopen weekend waren de coureurs die komend seizoen uitkomen in de Verizon IndyCar Series aan het testen op Phoenix International Raceway. De oval van Phoenix is een 1 mijl lange baan met een lage banking, de eerste twee bochten hebben een hellingshoek van 11 graden en bochten drie en vier hebben een hellingshoek van 9 graden.

Tijdens de testsessie werd er een GoPro aan de helm van Graham Rahal gehangen, zoals eerder al bij Simon Pagenaud en Jozef Newgarden werd gedaan. In deze video zien we ook de G-krachten die de coureurs krijgen te verwerken, iets wat de GoPro niet heel prettig vindt want aan het einde van de video is het beeld niet helemaal zuiver meer.

Doordat de oval zo kort is volgen de bochten elkaar snel op waardoor de coureurs bijna constant 2 tot 3 G krijgen te verduren. Volgens Graham Rahal was er in de data van het team te zien dat de werkelijke G-krachten nog iets hoger lagen met zelfs een piek van 5.3 G!

Video: Helmcamera Graham Rahal

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vantage GT8 Nordschleife Lap

Aston Martin Vantage GT8 Nordschleife Lap

Alle crashes uit de 12 uur van Bathurst 2017

Alle crashes uit de 12 uur van Bathurst 2017