in

Hennessey Venom GT haalt 427.6 km/h

John Hennessey en zijn bedrijf zijn niet te stoppen. Het ene naar het andere snelheidsrecord sneuvelt, ditmaal met de Hennessey Venom GT. Twee maanden geleden kregen we nog een video voorgeschoteld waarin de Hennessey Venom GT het record verbrak voor  ’s werelds snelste productie-auto van nul tot 300 km/h. Het Guinness World Record staat nu op naam van de Venom GT met een gemiddelde tijd van 13,63 seconden.

De Venom GT heeft nu het record voor’ s werelds snelste productie-auto, ter beschikking voor openbare aankoop. Het gebeurde allemaal op 9 februari 2013, op de Naval Air Station (NAS) Lemoore in Centraal-Californië, waar een Venom GT rollend op Michelin Pilot Super Sport DOT banden een snelheid bereikte van 427.6 km/h (265.7 mph).

Nu horen we jullie denken, de Bugatti Veyron Super Sport had een gemiddelde van 431.072 km/h. Dat klopt, echter is de productieauto gelimiteerd op 415 km/h terwijl de Venom GT zonder speed limiter verkocht wordt. Op deze manier is de Venom GT de snelste productieauto ter beschikking van het publiek.

Een beetje wazig is het allemaal wel met die topsnelheid records, met limiter, zonder limiter, productieauto of eenmalige conceptcar. Hoe dan ook, de Hennessey Venom GT is een retesnelle auto maar nog niet zo snel als de PPR Ford GT want die haalde 455 km/h, maar dat is dan weer geen productieauto..

Van de Hennessey’s Venom GT worden slechts 29 auto’s worden gemaakt, aangedreven door een GM 7,0-liter LS9 V8 motor met twee turbo’s. Goed voor een vermogen van 1.244 pk en 1579 Nm koppel. De pk-gewichtsverhouding is 1:1 want de Venom GT weegt slechts 1.244 kg. Klik hieronder om de video te bekijken.

Video: Hennessey Venom GT haalt 427.6 km/h

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Ford Mustang Burnout Fail

Ford Mustang burnout fail

WTCC 2013 - Monza Highlights

WTCC 2013 – Monza Highlights