in

Het F1 debuut van Max Verstappen op Suzuka

Vannacht om drie uur ging de eerste vrije training van start op het prachtige circuit van Suzuka. Normaal gesproken niet zo’n bijzonder moment, ware het niet dat vannacht Max Verstappen zijn debuut maakte in de Formule 1.

Afgelopen dinsdag werd Max 17 jaar en daarmee is hij verreweg de jongste Formule 1 debutant ooit. De beslissing van Red Bull om Max in 2015 een racezitje te geven bij Toro Rosso deed internationaal veel stof opwaaien, maar het team is ervan overtuigd dat de Nederlander er klaar voor is en het talent heeft. Ter voorbereiding op 2015 mag Verstappen junior in 2014 nog een aantal vrije trainingen rijden om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn racedebuut in Australië.

Suzuka is niet het gemakkelijkste circuit om je debuut te maken, het circuit werd in 1961 ontworpen door Nederlander Hans Hugenholz en staat bekend als een circuit waar de jongens van de mannen worden gescheiden. Max Verstappen bewees echter ondanks zijn leeftijd een volwassen coureur te zijn en bouwde het tempo rustig op.

Na een installatieronde, waarin de derde versnelling haperde, ging junior naar buiten voor een korte stint en eindigde op 2.8 seconden van Nico Rosberg op een 12 plaats. Tijdens de tweede stint gingen de tijden van alle coureurs verder naar beneden, Max bleef op 2.6 seconden van Nico Rosberg steken en was slechts 0.4 seconden langzamer dan teamgenoot Daniil Kvyat.

De derde stint was helaas van korte duur, de Renault-motor gaf de geest en Verstappen moest de STR9 aan de kant zetten. Vervelend voor Max en Jean-Eric Vergne maar de Nederlander viel niets te verwijten, hij kende een prima debuut met 22 ronden en een twaalfde tijd!

Hieronder kunnen jullie beelden zien van het debuut van Max Verstappen, toch een bijzonder moment voor de Nederlandse autosport.

Video: Debuut van Max Verstappen op Suzuka

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Dit is de Ducati aangedreven Volkswagen XL Sport

Dit is de Ducati aangedreven Volkswagen XL Sport

Ferrari 458 Speciale Aperta (Spider)

Ferrari 458 Speciale Aperta (Spider)