in

Het verhaal van de eerste straatlegale McLaren F1 GTR Longtail

SCD bracht de ochtend door met Tom Hartley Junior en zijn McLaren F1 GTR Longtail, chassis 19R. Dit is de eerste van slechts tien F1 GTR Longtail-exemplaren ooit geproduceerd en de eerste Longtail die werd geconverteerd naar straatspecificatie door Lanzante en Gordon Murray Design.

Chassis 19R racete voor het eerst tijdens de Suzuka 1000km in 1997, gehuld in de Lark Livery, en kwam daarna nog eens 32 keer in actie op het circuit alvorens hij omgebouwd werd naar straatauto. De McLaren staat momenteel te koop bij Tom voor een kleine 15 miljoen dollar. Voor dat astronomische bedrag krijg je niet alleen deze unieke McLaren, maar ook een prachtig boek met de documentatie van de conversie én de originele race-onderdelen.

Hieronder hoor je van Tom waarom deze McLaren F1 GTR Longtail zo speciaal is en kunnen we genieten van de 6.0-liter V12-motor van BMW op het circuit van Donington.

Video: de eerste straatlegale McLaren F1 GTR Longtail

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Le Grand Rendez-Vous met Charles Leclerc

Le Grand Rendez-Vous met Charles Leclerc

Van Stokkum test Rolls-Royces met Michael van Gerwen

Van Stokkum test Rolls-Royces met Michael van Gerwen