in

McLaren F1 GTR Longtail at Goodwood

Hoewel Goodwood alweer een dikke week achter ons ligt blijven er steeds nieuwe video’s opduiken, wat te denken van deze McLaren F1 GTR Longtail! Inmiddels weten we dat Sebastien Loeb in de Peugeot 208 T16 de befaamde Goodwood Hillclimb heeft gewonnen, maar deze F1 GTR Longtail werd knap derde op drie seconden.

De McLaren F1 werd in 1992 gelanceerd als straatauto en in 1995 werd de raceversie daarvan gepresenteerd, de F1 GTR. Daarmee won McLaren verrassend genoeg de 24 uur van Le Mans en bewees men dat de McLaren F1 ook een goede raceauto was. In 1997 veranderde de regels voor het FIA GT1 kampioenschap, en merken als Mercedes en Porsche hadden een slimme truc om aan de homologatieregels te voldoen, eerst de raceauto bouwen en vervolgens een daarvan afgeleide straatauto produceren.

De McLaren F1 GTR was in 1995 en 1996 gewoon een omgebouwde straatauto en dus moest McLaren in 1997 flink aan de bak. Het resultaat was de McLaren F1 GTR Longtail, een sterk gewijzigde McLaren F1 maar met dezelfde BMW V12 met 600 pk. De McLaren F1 GTR Longtail won in 1997 drie races in het FIA GT1, maar moest het toch afleggen tegen de superieure Mercedes-Benz CLK-GTR welke met overmacht het kampioenschap won.

Het Longtail-project werd in 1998 gestopt door McLaren omdat BMW geen motoren meer wilde leveren en de concurrenten veel verder waren. Ondanks zijn korte levensduur is het een zeer bijzondere raceauto, en die zien we hieronder de Goodwood hillclimb bedwingen.

Video: McLaren F1 GTR Longtail at Goodwood

McLaren F1 GTR Longtail at Goodwood

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *