in

Hillclimb Crashes & Fails 2018

Het FIA Hillclimb Masters is een evenement waarvoor alleen de snelste hillclimb-coureurs uit Europa een uitnodiging krijgen. Het evenement vindt één keer in de twee jaar plaats en brengt de winnaars samen van nationale kampioenschappen en de winnaars van de FIA Hill Climb Championship, Challenge en Cup.

We hebben vorige week al een video geplaatst waarin we konden zien welke bolides er raceten op de 3.310 meter lange proef van Gubbio naar Modenna Della Cima en in deze video zien we dat het ook bij de beste hillclimb-coureurs weleens mis gaat.

In deze video zien we onder andere negenvoudig kampioen Simone Faggioli en Portugees kampioen José Correia crashen. Geen schande, als je de limiet opzoekt gaat het soms mis. Wat wij wel raar vinden is dat er twee coureurs zijn die in de eerste bocht al de bergwand raken. Koude banden en volle bak onderstuur.

Video: Hillclimb Crashes & Fails 2018

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Burnout voor stoplicht

Hoonigan warmt achterbanden even op bij verkeerslicht

Skoda-coureur-crash-Flugplatz

Skoda-coureur crasht bij Flugplatz