in

HKS heeft de Toyota GR Yaris getuned naar 475 pk

HKS ontwikkelde als eerste fabrikant onderdelen voor de nieuwe Toyota Supra en nu hebben ze ook als eerste de nieuwe GR Yaris onder handen genomen.

Het Japanse tuningsbedrijf begon met een nieuwe ECU van Motec, om de volledige potentie van de 1.6-liter driecilinder motor te ontgrendelen. Vervolgens werd er een nieuwe turbocharger gemonteerd en de druk opgeschroefd naar 2.7 bar. Samen met een reeks andere onderdelen steeg het vermogen van de GR Yaris hierdoor naar 375 pk.

Hier bleef het echter niet bij, HKS installeerde ook een Nitrous Oxide Systeem wat voor nog eens 100 pk extra zorgt, voor een totaal van 475 pk! De vierwielaangedreven hot hatch kreeg ook een nieuwe bodykit van Pandem Rocket Bunny, welke geïnspireerd lijkt op de WRC Yaris.

Het interieur is nog grotendeels standaard. Alleen de voorstoelen zijn vervangen door twee kuipstoelen van Bride met vierpuntsgordels en de achterbank is verwijderd. Al zien we in de tweede video dat inmiddels ook het stuur is vervangen door een sportstuur.

Over die tweede video gesproken, Nob Taniguchi nam de HKS Toyota GR Yaris mee naar het Tsukuba Circuit voor een Time Attack. Met een tijd van 58.4 seconden haalde Nob niet zijn doel van 57 seconden, maar de kleine Toyota liet wel zijn potentie zien.

Video: HKS Toyota GR Yaris

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Garage 54 maakt betonnen wielen voor Lada

Garage 54 maakt betonnen wielen voor Lada

Klokje Rond - Mitsubishi Carisma met 558.000 km

Klokje Rond – Mitsubishi Carisma met 558.000 km