in

Hoe de Supra’s uit deel 1 werden opgelapt voor 2 Fast 2 Furious

Graig Lieberman heeft weer een nieuwe video, vol uniek materiaal over de Toyota Supra uit 2 Fast 2 Furious.

Waar The Fast and The Furious een aantal geweldige JDM’s had, moest de opvolger het doen met een Mitsubishi Eclipse Spyder en Lancer Evo in de hoofdrol. Er zaten wel interessante auto’s in, zoals de Skyline en deze Supra, maar na de eerste race waren die rollen uitgespeeld.

Hoewel Slap Jack’s Supra dus maar een kleine rol had in de film, schuilt er wel een interessant verhaal achter. De vier overgebleven Supra’s uit deel 1 werden namelijk hergebruikt voor deel 2, maar dan voorzien van nieuwe bodykits, wielen, een ander interieur en een nieuw kleurschema.

Er werd nog een vijfde Supra gekocht, die diende als de zogenaamde ‘Hero 1 Car’. Oftewel, uitgerust met alle goodies die je maar kunt bedenken en in staat om 650 tot 800 pk te produceren. De overige vier Supra’s werden gebruikt voor stunts, interieur shots, of voor op de mic rig.

Na de film werden verschillende auto’s verkocht of omgebouwd, de ‘Hero 1 Car’ schijnt in Duitsland te staan bij Chrome Cars.

Video: De Toyota Supra uit 2 Fast 2 Furious

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zo ziet Circuit Zandvoort eruit per 19-12

Zo ziet Circuit Zandvoort eruit per 19-12

Audi 200 Quattro Trans-Am

Audi 200 Quattro Trans-Am fluitend over Goodwood