in

Hoe een man zijn Toyota Supra crashte en weer opknapte

Stel je eens voor; je bent helemaal gek van de Toyota Supra en op een dag vind je jouw droomauto voor een redelijk acceptabel bedrag. Hij is niet in concoursstaat, maar daar is de prijs ook naar en door er veel tijd en geld in te stoppen kun je de Supra helemaal naar jouw smaak personaliseren. Na twee jaar sleutelen is de legendarische Toyota helemaal opgeknapt en dan, op weg naar huis, ga je in de fout en rijdt je jouw droomauto total loss op de snelweg.

Dit overkwam Kuriakos, eigenaar van de hierboven beschreven 1997 Toyota Supra. De sportauto werd total loss verklaard door de verzekering maar toch besloot Kuriakos zijn gecrashte Supra weer op te knappen. De auto was tenslotte meer dan een Supra voor hem.

Na aanschaf van een donorauto werd de voorkant hersteld, de carrosserie in een blauwe kleur gespoten en een nieuwe motor gebouwd met een voor Supra-begrippen conservatieve 500 pk. Nu de Supra weer helemaal in nieuwstaat is, zweert Kuriakos dat hij nooit afstand zal doen van de auto, zelfs niet als iemand $200.000 biedt.

Het volledige verhaal over de Toyota Supra van Kuriakos zie je in onderstaande video van Gears & Gasoline.

Video: More Than a Supra

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Is de Volkswagen Up GTI sneller dan een Golf GTI MK2

Is de Volkswagen Up GTI sneller dan een Golf GTI MK2?

Heerlijk gevecht tussen Ford Galaxie en Lotus Cortina

Heerlijk gevecht tussen Ford Galaxie en Lotus Cortina op Goodwood Revival