in

Hoe Max Verstappen drievoudig F1-kampioen werd met Red Bull Racing

2021, 2022 én 2023! Net als Michael Schumacher, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Juan Manuel Fangio heeft Max Verstappen drie jaar op rij het Formule 1 Wereldkampioenschap gewonnen. Hij won op dramatische wijze zijn allereerste F1-titel in Abu Dhabi 2021 en domineerde de afgelopen twee seizoenen in de RB18 en de allesoverwinnende RB19.

Hoewel wat ouder en wijzer, is Max Verstappen nog altijd die gretige, no nonsense coureur die in 2016 bij Red Bull Racing instapte en op sensationele wijze de Spaanse Grand Prix won tijdens zijn debuut voor het team.

Met 54 overwinningen, 98 podiums en 32 poles heeft Max Verstappen in acht seizoenen bij Red Bull Racing heel wat records verbroken. En gezien zijn leeftijd, 26, heeft de Nederlander nog genoeg jaren voor zich om nog meer records te verbreken of scherper te zetten. Mits de auto waarover hij beschikt goed genoeg is natuurlijk.

In deze video praten leden van het Red Bull Racing team, GP, Sergio Perez en Christian Horner, over hun kennismaking met Max en hoe hij gegroeid is nu hij zijn negende seizoen in de Formule 1 nadert. Een aanrader om te kijken!

Video: Hoe Max Verstappen drievoudig F1-kampioen werd met Red Bull Racing

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Klokje Rond - Mercedes-Benz 500 SEL met 500.000 km

Klokje Rond – Mercedes-Benz 500 SEL met 500.000 km

Aventador SVJ vs Huracán Tecnica Dragrace

Aventador SVJ vs Huracán Tecnica Dragrace