in

Hoe rijdt de nieuwe Bond auto? Aston DB10 Review

We hebben al vaker geschreven dat de Aston Martin DB10 een echte auto is, speciaal gebouwd voor de nieuwe James Bond film en in een oplage van slechts tien stuks. De DB10 geeft aan welke designrichting Aston Martin op gaat en hoe een nieuwe supercar van het Britse luxemerk er in de nabije toekomst uit zou kunnen zien.

Bij sommige films maakt men gebruik van CGI en lege carrosserieën op een buizenframe (replica’s) om scènes te filmen, simpelweg omdat het te duur is om de supercars echt te gebruiken en te beschadigen. Dat geldt niet voor James Bond, alle auto’s in de film zijn echt en kunnen door iedereen bestuurd worden, mits je de kans krijgt.

Die kans kreeg EVO TV presentator Jethro Bovingdon, hij mocht de unieke Aston DB10 over een testcircuit jagen. Onder de kap ligt een 4.7-liter V8-motor die er 430 pk uit perst en gekoppeld is aan een handgeschakelde versnellingsbak. James Bond houdt dus van old school schakelwerk!

Hoe de auto rijdt en er vanbinnen uitziet zie je in de review van EVO TV.

Video: Aston DB10 Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

WRC 2015 Rally Espana

WRC 2015 – Rally de Espana Highlights

Near Crash M235i Nürburgring

Holy Crap; M235i vliegt rakelings langs deze coureur