in

Hoeveel sneller is een Tesla met drie straalmotoren?

De productie van de in 2017 gepresenteerde Tesla Roadster is flink vertraagd. Oorspronkelijk zou de Roadster vorig jaar al leverbaar moeten zijn, maar inmiddels is de verwachte leverdatum opgelopen naar 2023. De Tesla Roadster moet de snelste productieauto ter wereld worden, dankzij zogenaamde ‘boosters’ zou de straatauto in 1,1 seconden naar 100 km/h moeten kunnen accelereren.

De belofte van turbinemotoren aan een straatauto is een werkelijk krankzinnig idee, maar ook intrigerend. Hoe werkt het, hoe sterk zijn ze en hoeveel sneller ga je? Zomaar wat vragen waar Matt Mikka van Warped Perception antwoord op wilde hebben en dus creëerde hij een systeem met drie kleine straalmotoren voor zijn Tesla Model S P85.

Uiteraard is dit systeem minder verfijnd als wat Elon Musk in gedachte heeft voor de Tesla Roadster, maar het is wel interessant om te zien in hoeverre het invloed heeft op de acceleratie. In deze video zien we hoe Matt het systeem ontwerpt, test op de snelweg en een aantal 0-96 km/h runs doet.

De resultaten zijn niet verassend, wel indrukwekkend! De kerosine slurpende straalmotoren zorgen letterlijk en figuurlijk voor een flinke boost. Tevens is het een prima middel tegen bumperklevers

Video: Hoeveel sneller is een Tesla met drie straalmotoren?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Enzo Fittipaldi houdt slechts gebroken hiel over aan horror crash

Enzo Fittipaldi houdt gebroken hiel over aan horror crash

Eerste Bugatti Chiron ooit op de rollenbank

Eerste Bugatti Chiron ooit op de rollenbank