in

Honda Civic Type R Limited Edition pakt FWD Lap Record op Suzuka

De Honda Civic Type R heeft wederom een ronderecord voor voorwielaangedreven auto’s gepakt, ditmaal op het Circuit van Suzuka in Japan. De Honda verbrak het vorige record, neergezet door de Renault Mégane RS 275 Trophy R, met iets meer dan 4 seconden.

De meest extreme variant tot nu toe, de Civic Type R Limited Edition, klokte een rondetijd van 2:23.993 op het door Hans Hugenholtz ontworpen circuit. De Honda noteerde deze tijd al februari van dit jaar, tijdens een laatste evaluatie van het model.

De Civic Type R Limited Edition is 47 kg lichter dan de standaard Civic Type R dankzij lichtgewicht componenten en een gestript interieur. Verder beschikt de snelle Honda over 20-inch BBS-wielen die zijn uitgerust met Michelin Pilot Sport Cup 2-banden. Om nog meer performance uit de Civic te halen zijn de dempers aangepast en is de besturing opnieuw gekalibreerd.

De 2.0-liter VTEC turbomotor uit de standaard Civic Type R blijft behouden, met een vermogen van 320 pk en een koppel van 400 Nm. Honda zal slechts 100 exemplaren van deze Limited Edition loslaten in Europa en moet gaan concurreren met de Trophy-R van Renault.

Video: Honda Civic Type R Limited Edition Record op Suzuka

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

nissan-gt-r-offroad

Nederlands bedrijf maakt off roader van Nissan GT-R

Prachtige Aventador SVJ op Circuit Zandvoort

Prachtige Aventador SVJ op Circuit Zandvoort