in

IndyCar 2013 – Detroit Belle Isle Highlights

Dit weekend kende de IndyCar series een andere wedstrijdopzet dan we gewend zijn. In plaats van een kwalificatie op zaterdag en race op zondag vonden er ditmaal twee races plaats op het circuit van Belle Isle in Detroit, één op zaterdag en één op zondag. Dat betekende dat op vrijdag al de eerste kwalificatie verreden werd op het circuit dat vorig jaar grote problemen kende met het asfalt.

Voor de eerste wedstrijd op zaterdag behaalde Franchitti de pole, maar moest vanwege een ongeoorloofde motorenwissel op Indianapolis vanaf de elfde startplek vertrekken. EJ Viso en Mike Conway vertrokken daardoor vanaf de eerste startrij. Achter Conway kwalificeerden zich de Brit James Jakes, Ryan Hunter Reay en Alex Tagliani. Voor de tweede race op zondag mocht Mike Conway vanaf pole vertrekken met naast hem James Jake,  daarachter volgden Will Power, Ryan Hunter Reay en EJ Viso.

De Duel races, met name de tweede race, zaten vol spektakel en crashes. Hieronder kun je highlights bekijken van beide races, de volgende race is 9 juni op de oval van Texas.

Video: IndyCar 2013 – Detroit Belle Isle

Highlights Race 2 Detroit Belle Isle

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Koenigsegg Agera S Hundra vs Bugatti Veyron

Koenigsegg Agera S Hundra vs Bugatti Veyron

Volkswagen Golf MK1 met 1000 pk

Volkswagen Golf MK1 met 1000 pk