in

IndyCar 2013 – Houston Highlights

Jullie hebben het ongetwijfeld al gezien op de boulevard- en roddelsites, maar tijdens de IndyCar race in Houston ging het goed mis met Dario Franchitti. Wij laten natuurlijk meer zien dan alleen de crash, hieronder kun je de highlights bekijken van beide IndyCar races in Houston.

Helio Castroneves ging met een voorsprong van 48 punten naar Houston, maar na race 1 was er van die voorsprong nog maar weinig over. Helio Castroneves had zich voor de eerste wedstrijd in Houston als 21e gekwalificeerd en eindigde als 18e. Scott Dixon kwalificeerde zich als derde en vanaf een derde startplek wist de Nieuw-Zeelander uiteindelijk de overwinning te pakken. Hierdoor slonk de voorsprong van Castroneves naar 7 punten.

In race 2 vertrokken beide coureurs vanaf de eerste startrij, Castroneves behield de leiding na de start voor Dixon en Pagenaud. Van de koppositie kon Helio echter niet lang genieten, een versnellingsbakprobleem zorgde ervoor dat de Braziliaan voortijdig naar de pits moest. Wederom duur puntverlies voor Castroneves want Dixon kreeg de leiding in de schoot geworpen.
In de 40e ronden passeerde Will Power Scott Dixon, een aantal neutralisaties volgde maar de laatste 15 ronden had Dixon de druk er weer vol op staan bij Power. Power maakte echter geen fouten en won de race voor Scott Dixon, hierdoor gaat Dixon  met 25 punten voorsprong naar de laatste race in Fontana.

In de slotronde ontvouwde zich echter een drama achter de leiders toen een sterk vertragende Takumo Sato ervoor zorgde dat de Dallara Honda van Dario Franchitti geen kant op kon en vol op de Japanner klapte en in de hekken vloog. Franchitti liep bij het ongeluk een lichte hersenschudding, twee gebroken wervels en een gebroken enkel op.Daarnaast raakte 13 toeschouwers ligt gewond door rondvliegend materiaal.

Race 1 Highlights

Race 2 Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 956

Terug in de tijd met de Porsche 956

Koenigsegg Agera R vs Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse

Koenigsegg Agera R vs Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse