in

IndyCar 2013 – Indy 500 Highlights

De grootste race in Amerika is de Indy 500, weken voor de start van de race wordt het publiek opgewarmd met vrije trainingen, kwalificaties, nog meer vrije trainingen en dan uiteindelijk in het derde weekend van mei de race.

In 2012 werd er nog een nieuw record neer gezet voor het aantal ‘lead changes’ tijdens de Indy 500, dat record werd dit jaar alweer verbroken. Tony Kanaan, die bij zijn afgelopen elf deelnames drie keer op het podium eindigde maar veel vaker pech had, reed op kop toen drie rondes voor het einde van de race Dario Franchitti zijn auto tegen de muur zette en de gele vlag gezwaaid werd. Onder luid gejuich werd Tony Kanaan hierdoor winnaar van de 97e editie van de Indy 500. Voor Tony Kanaan betekende het zijn 16e Indycar-overwinning.

Kanaan zette de snelste tijd ooit neer voor de 500 mijl of ruim 800 kilometer lange race. Hij verbrak daarmee een record dat sinds 1990 in handen was van de Nederlander Arie Luyendyk. Met een tweede plek was Andretti Autosport-coureur Carlos Munoz tevens de beste Rookie. Hij eindigde voor Ryan Hunter Reay en Marco Andretti.

Zoals altijd zijn beelden mooier dan woorden, bekijk hieronder dus snel de highlights van de Indy 500 2013.