in

IndyCar 2013 – Iowa Corn 250 Highlights

De de Iowa Corn 250 ging iets later van start omdat de baan nog nat was van een regenbui in de ochtend. Toen de race eenmaal van start ging had Canadees James Hinchcliffe de beste start en greep hij de leiding voor Will Power en Marco Andretti. De eerste neutralisatie volgde in de 38e ronde, toen Ryan Hunter-Reay tegen de achterkant van de wagen van Tony Kanaan reed en zijn rechter wing-end plate beschadigde. Hunter-Reay kwam naar binnen voor een nieuwe neus en ook de rest van het veld dook naar binnen voor een stop.

Hinchcliffe behield de leiding en pas 99 ronden later volgde de tweede neutralisatie doordat Alex Tagliani de muur toucheerde en spinde. Na een korte periode achter de safety car ging de race weer van start en James Hinchcliffe reed eigenlijk de rest van de Iowa Corn 250 onbedreigd aan de leiding. Ryan Hunter-Reay werkte zich op naar de tweede plaats terwijl Tony Kanaan koos voor een alternatieve pitstopstrategie. Hierdoor had Kanaan betere banden in de slotfase en kon hij zich door het veld naar voren werken, na een mooi gevecht met Graham Rahal voor de derde plaats wist hij zelfs nog op jacht te gaan naar Ryan Hunter-Reay voor de tweede plek. Hiervoor kwam hij echter een paar ronden tekort en finishte 1 tiende achter de Andretti Autosport coureur.

Huidige stand van het kampioenschap:
1. Helio Castroneves 332
2. Ryan Hunter-Reay 323
3. Marco Andretti 277

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi wint Le Mans 2013 - Highlights

24H Le Mans 2013 Highlights

Video: Ferrari Enzo ZXX Rebuild

Ferrari Enzo ZXX Rebuild