in

IndyCar 2013 – Long Beach Highlights

Het beroemde stratencircuit van Long Beach was dit weekend gastheer voor de IndyCars. De Schot Dario Franchitti trapte het weekend goed af met een pole position, het was alweer zijn 30e IndyCar pole position. Op 4/100e achter Franchitti kwalificeerde Ryan Hunter-Reay zich als tweede gevolgd door de winnaar van vorig jaar, Will Power. Ex-Formule 1 coureur Takuma Sato zat er weer goed bij, hij startte de race als 4e.

Tijdens de rollende start keek Hunter-Reay heel even aan de binnenkant bij Franchitti maar Dario ging als leider door de krappe eerste bocht. Al vrij snel komt de eerste safety car situatie naar een incident met Dario’s teamgenoot, Scott Dixon. Bij de herstart laat Franchitti zich nog heel even verrassen door Hunter-Reay maar dankzij een enorme uitremactie zet Dario orde op zaken voor de eerste bocht.

Takuma Sato, gestart als vierde, zit al snel na de herstart op de bumper van Hunter-Reay en met een nette inhaalmanoeuvre in de eerste bocht van Long Beach neemt hij de tweede plaats over. De opmars van Sato stopt hier niet, bij de volgende herstart weet de Japanner de Schot Franchitti te verrassen en neemt de leiding over. De koppositie van Sato zou de rest van de race niet meer in gevaar komen en zodoende wist de Japanner voor het eerst een IndyCar race te winnen. Sato’s overwinning betekende de eerste overwinning van het A.J. Foyt Racing Team in 11 jaar! Graham Rahal eindigde als tweede voor Justin Wilson, die van plek 24 vertrok. Polesitter Franchitti moest uiteindelijk genoegen nemen met een vierde plaats.

Een samenvatting van de IndyCar race op Long Beach vind je hieronder.

Video: IndyCar 2013 – Long Beach Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

EVO Track Battle: Extreme Hot Hatches

EVO Track Battle: Extreme Hot Hatches

Depth of Speed - BMW 2002

Depth of Speed – BMW 2002