in

IndyCar 2013 – Mid-Ohio Highlights

Op het prachtige circuit van Mid-Ohio wist Charlie Kimball zijn eerste IndyCar zege te boeken. Ryan Hunter-Reay startte van pole-position, voor Will Power en Scott Dixon. Het trio probeerde een tweestopper uit te voeren maar Scott Dixon koos uiteindelijk toch voor een driestopper. Power en Hunter-Reay bleven op een tweestop strategie maar vielen uiteindelijk terug naar de vierde en vijfde plaats in de race.

De strijd om de leiding ging tussen Kimball en Pagenaud, die vanaf de start op een driestopper zaten. In de 73e ronde dook de Fransman Simon Pagenaud vanuit leidende positie naar de pits voor zijn derde stop. Charlie Kimball had zijn stop al gemaakt en kwam vlak achter Simon Pagenaud terecht toen deze uit de pits kwam. Kimball profiteerde direct van Pagenaud’s koude banden en passeerde de Fransman voor de leiding.

Kimball ging maar liefst 46 van de 90 ronden aan de leiding in Mid-Ohio en is de negende racewinnaar in veertien races. Pagenaud werd tweede, voor Franchitti, Power en Hunter-Reay. Mid-Ohio highlights vind je hieronder.

Video: IndyCar 2013 – Mid-Ohio Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Top Gear Season 20 Episode 6

Top Gear Season 20 Episode 6

WTCC 2013 - Moeilijk weekend voor Coronel in Argentinië

WTCC 2013 – Moeilijk weekend voor Coronel in Argentinië