in

IndyCar 2013 – Milwaukee IndyFest Highlights

Het weekend zat weer bomvol autosport, waaronder de Milwaukee IndyFest. Marco Andretti startte van pole-position nadat hij alle trainingen had weten te domineren. De eerste 61 ronden van de race ging hij aan de leiding, tot hij bij zijn pitstop een probleem met de benzineslang had en veel tijd verloor. Niet veel later viel hij uit met een elektronica probleem. Hij kwam uiteindelijk nog wel terug op de baan om als 20e geklasseerd te worden.

Takuma Sato koos al in het begin van de race voor een alternatieve strategie, na het wegvallen van Marco Andretti schoof hij door naar de kop van het veld om dik 120 ronden aan de leiding te blijven. Ryan Hunter-Reay was ondertussen bezig aan een sterke opmars, in ronde 194 verschalkte hij Helio Castroneves en vier ronden later passeerde hij Sato voor de leiding in de race. De banden van Takuma Sato waren inmiddels zo ver versleten dat hij terugviel naar de 7e plaats in de race.

Na de laatste pitstops, die onder geel werden uitgevoerd vanwege een crash van Ana Beatriz, wist Hunter-Reay een flink gat te slaan naar Castroneves om de race uiteindelijk met 4,8 seconden voorsprong te winnen. Castroneves werd tweede, voor teamgenoot Power, EJ Viso, Hinchcliffe en Scott Dixon, die op de zesde plek de best geklasseerde Honda-coureur was.

Het was voor Hunter-Reay zijn tweede IndyCar zege op Milwaukee nadat hij vorig jaar ook al de zege greep. Helio Castroneves gaat aan de de leiding van de IndyCar series met 299 punten, gevolgd door Ryan Hunter-Reay met 283 punten en Marco Andretti met 249 punten.

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche Cayman S vs Lotus Evora S Track Battle

Porsche Cayman S vs Lotus Evora S Track Battle

Toyota 86 TRD Griffon Concept

Toyota 86 TRD Griffon Concept