in

IndyCar 2013 – Pocono Highlights

Voor het eerst sinds 1989 is de IndyCar series terug op de Super Speedway van Pocono en de tribunes zaten volgepakt voor de race op zondag. Marco Andretti kwalificeerde zich andermaal op pole position voor teamgenoten Ryan Hunter-Reay en James Hinchcliffe, voor laatstgenoemde ging het al direct mis. In de eerste bocht verloor de Go-Daddy coureur zijn bolide en klapte hard in de muur, al na 1 ronde moest de safety car de baan.

In het eerste deel van de race behield Marco Andretti de leiding voor Hunter-Reay, de regerend kampioen werd in de pitlane echter van achteren getorpedeerd door Takuma Sato. Hunter-Reay kon na lange reparaties pas terug de baan op, terwijl Sato door het incident uitviel.

Na de pitstop en de tweede neutralisatie greep Scott Dixon de leiding, hij kwam in een fel gevecht terrecht met Tony Kanaan maar de Braziliaan beschadigde daarbij zijn vvoorleugel en moest naar binnen voor reparaties. Na de laatste pitstopserie, onder groen, vochten Ganassi Racing teamgenoten Scott Dixon, Will Power en Charlie Kimball om de overwinning. Kimball drong nog aan bij Dixon maar kon hem niet passeren zodat het Scott Dixon was die won. Zijn gemiddelde snelheid was tevens een record op Pocono, 308 km/h.

Video: IndyCar 2013 – Pocono Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chauffeur heeft niet in de gaten dat vrachtwagen in brand staat

Chauffeur heeft niet in de gaten dat vrachtwagen in brand staat

The Game Of Drift Episode 2

The Game Of Drift Episode 2