in

IndyCar 2013 – Sao Paulo Highlights

De vierde race in het IndyCar-kampioenschap vond plaats in Sao Paulo, niet op het legendarische circuit van Interlagos maar door de straten van de stad. Regerend Indycar-kampioen Ryan Hunter Reay behaalde in Sao Paulo de pole voor EJ Viso, Dario Franchitti, Tony Kanaan en James Hinchcliffe. Will Power was in beide vrije trainingen het snelste maar haalde door een blunder van het team de Top 12 Qualifiying niet.

In de openingsfase van de race vochten Hunter-Reay en Kanaan om de koppositie, aan dit gevecht kwam helaas een einde toen Kanaan zonder brandstof kwam te staan. Niet veel later kreeg Ryan Hunter-Reay een lekke band en speelde ook hij geen rol van betekenis meer.  Vanaf dat moment reed Takuma Sato aan de leiding met vlak achter hem James Hinchcliffe en Josef Newgarden. Bij het ingaan van de laatste ronde ontstond er een geweldig gevecht dat zou duren tot aan de allerlaatste bocht. Met een magistrale manoeuvre in de allerlaatste bocht wist Hinchcliffe Sato te verslaan en de zege op te eisen. Sato leidt met 136 punten het kampioenschap  voor Andretti (123), de Braziliaan Helio Castroneves (116) en James Hinchcliffe (112). Highlights van een bijzonder spectaculaire race zien jullie hieronder.

Video: IndyCar 2013 – Sao Paulo Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WTCC 2013 - Hungaroring Highlights

WTCC 2013 – Hungaroring Highlights

Scion FR-S tegen Mazda RX-8 en Honda S2000

Scion FR-S tegen Mazda RX-8 en Honda S2000