in

IndyCar 2013 – Sonoma Raceway Highlights

IndyCar races op road courses zijn zelden saai, neem het prachtige Sonoma Raceway waar de IndyCar series afgelopen weekend reed. De wedstrijd moest maar liefst zeven keer geneutraliseerd worden vanwege incidenten op de baan,  sommige incidenten komen nogal amateuristisch over maar het zorgt wel voor spektakel, iets wat er tijdens de F1 Grand Prix van België geheel ontbrak.

De pole-position was voor Franchitti en bij de start kwam hij ook als beste weg. Daarachter ging het mis toen Charlie Kimball in contact kwam met Helio Castroneves en spinde, waardoor de gele vlag voor de eerste keer gezwaaid werd. Franchitti bleef aan de leiding tot de 21e ronden, toen kwam teamgenoot Scott Dixon voorbij die tot aan de derde serie pitstops met Will Power vocht om de zege.

Bij de laatste pitstop ging het mis voor Scott Dixon. Dixon en Power kwamen tegelijk de pits binnen vanaf positie 1 en 2, de Ganassi-coureur kwam echter bij het wegrijden in aanraking met een van de monteurs van Power en kreeg de zwarte vlag. Een beslissing waar nog lang over gepraat zou worden.

Will Power kreeg de zege zodoende in de schoot geworpen en finishte voor Justin Wilson en Dario Franchitti. Een korte samenvatting van de race op Sonoma Raceway zie je hieronder, wat vinden jullie van de drive through-penalty.

Video: Sonoma Raceway Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

2 Reacties

Laat een reactie achter
 1. In plaats van een drive trough-penalty kreeg hij een zwarte vlag…
  Of dit terecht was ..? Tja als je naar de monteur van Power kijkt loopt hij na het wisselen van het wiel aan zijn linkerzijde…

  Je zou kunnen stellen dat de monteur dat wiel aan zijn verkeerde kant houdt maar ook dat Dixon beter had moeten uitkijken bij het wegrijden.

  Mijn mening is toch wel dat de “schuld” bij de monteur ligt en een zwarte vlag is dan ook een te zware straf.

  Misschien was het beter geweest om allebei de rijders een drive trough-penalty te geven..

  Wat is jullie mening Autostrada..??

Reageer op deze video

AMS Nissan GT-R Record

AMS Alpha GT-R sprint naar kwart mijl record

Best Drivers Car 2013 - Nissan GT-R Track Pack Hot Lap

Best Driver’s Car 2013 – Nissan GT-R Track Pack Hot Lap