in

IndyCar 2013 – St Petersburg Highlights

Dit weekend stond de seizoensopener voor de IndyCar Series op het programma. De eerste race van het seizoen werd gehouden op het straten circuit van  St Petersburg, waar de weduwe van Dan Wheldon de groene vlag zwaaide en de race officieel opende.

Met een tijd van 1.01.2070 behaalde Penske-coureur Will Power zijn vierde achtereenvolgende pole in St. Petersburg. Takuma Sato, die tijdens de IndyCar tests al zijn snelheid toonde, kwalificeerde zich voor het team van A.J. Foyt als tweede. Grote verassing was Simona de Silvestro, de Zwitserse kwalificeerde zich als derde.

Geen van deze drie coureurs zou echter aanspraak maken op de overwinning. Will Power reed ruim 26 ronden aan de leiding maar werd onder neutralisatie het slachtoffer van J.R. Hildebrand die over zijn rechter achterband reed. De winnaar van vorig jaar, Helio Castroneves, reed lange tijd aan kop en stond maar liefst 50 ronden onder druk van James Hinchcliffe. Bij een herstart in de 85e ronde verremde de  Braziliaan zich en reed Hinchcliffe binnendoor om de leiding te pakken. De Canadees stond de leiding de laatste 25 ronden niet meer af en won de race voor Castroneves en Andretti.

Met zijn allereerste Indycar-zege is James Hinchcliffe definitief in de sporen van zijn landgenoten Greg Moore en Paul Tracy getreden. De samenvatting van de race vind je hieronder.

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari F40 in het wit

Ferrari F40 in het wit

McLaren 12C GT Can-Am Edition Burnouts

McLaren 12C GT Can-Am Edition Burnouts