in

IndyCar 2013 – Strijd om de Titel in Fontana

De laatste ronde van het IndyCar kampioenschap 2013 vond plaats op de snelle oval van Fontana. Titelkandidaten Helio Castroneves en Scott Dixon moesten vanwege sancties achterin het veld starten. De Chip Ganassi Racing coureur kwalificeerde zich als zevende voor de race, maar kreeg tien plaatsen straf vanwege een onreglementaire motorwissel. Voordeel voor Dixon was dat directe concurrent Helio Castroneves eenzelfde straf kreeg en slechts vijf plaatsen voor hem startte.

De race begon onder leiding van polesitter Will Power, gevold door Sebastien Bourdais en Marco Andretti. Helio Castroneves ging gelijk in de aanval en werkte zich binnen zes ronden op van de 12e plaats naar de 3e positie. De Braziliaan heeft ook geen andere keus want hij staat 25 punten achter in het kampioenschap en moet dus risico nemen om zoveel mogelijk punten te halen. Wat volgde was een incidentvolle race waarbij slechts 8 van de 25 coureurs aan de finish kwamen.

De ontknoping van het IndyCar kampioenschap zie je hieronder in de highlight video van Fontana.

Video – Highlights Fontana

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi RS Q3 Review

Audi RS Q3 Review

Liberty Walk Widebody BMW M3

Liberty Walk Widebody BMW M3