in

IndyCar 2013 – Texas Firestone 550 Highlights

Zowel Andretti als Castroneves beschikten voorafgaande aan Texas Firestone 550 wedstrijd over een gelijk puntenaantal. In de openingsfase van de race reed Marco Andretti aan de leiding, hij beschikte duidelijk over een snelle auto en wist zelfs van een 5e plek weer terug naar de leiding te rijden.

In de 96e ronde nam Helop Castroneves definitief de leiding over van Marco Andretti, die 53 ronden aan de leiding had gereden. Helio Castroneves bouwde een ruime voorsprong op en reed vervolgens de resterende 132 ronden aan kop dankzij een perfecte strategie. Voor de Braziliaan betekende het de 28e Indycar-overwinning in zijn carrière. Regerend kampioen Ryan Hunter Reay werd tweede en Indy 500 winaar Tony Kanaan werd derde. Ovalspecialist Ed Carpenter werd vierde met een extra pitstop omdat een handschoen van één van de monteurs in de voorvleugel was blijven steken. Marco Andretti moest uiteindelijk genoegen nemen met een vijfde plaats.

Door zijn Texas Firestone 550 zege gaat Helio Castroneves aan de leiding van het IndyCar kampioenschap. Highlights van de Texas Firestone 550 zie je hieronder.

Video: IndyCar 2013 – Texas Firestone 550 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari F40 Donuts

Ferrari F40 Donuts

Top 10 DTM Crashes

Top 10 DTM Crashes