in

IndyCar 2015 – Adembenemend Spektakel in Fontana

Degene die een Sport1-abonnement hebben kregen gisteravond een adembenemende IndyCar-race zien op de California Speedway in Fontana. Commentator Rick Winkelman tweette; “HOLY CRAP, IndyCar Fontana was een v/d bloedstollendste races waar ik commentaar bij mocht geven.”

Het was pas de derde oval-race van het seizoen en Simon Pagenaud zette zijn Penske op pole position met een gemiddelde snelheid van 350 kilometer per uur. Op een oval is een pole position echter maar weinig waard, er werd maar liefst 83 keer van leider gewisseld in Fontana en dat was een nieuw record. Rondenlang vlogen de Indycars met zijn vieren, soms zelfs met vijven, naast elkaar over de super speedway. Dit soort ‘pack racing’ is adembenemend om te zien voor fans maar levensgevaarlijk voor de coureurs. Bij snelheden ver boven de 300 km/h kun je niet met vijf auto’s naast elkaar rijden als je slechts centimeters van een gigantisch ongeluk verwijderd bent.

Het ging dan ook diverse malen mis tijdens de MAVTV 500, sommige crashes waren redelijk onschuldig maar de klapper die Ryan Briscoe maakte na een touche met Ryan Hunter Reay was allesbehalve dat. Beide coureurs bleven ongedeerd maar de wedstrijd werd direct afgevlagd met Graham Rahal als winnaar gevolgd door Kanaan, Andretti, Montoya en Karaam. Juan Pablo Montoya is nog steeds leider in het kampioenschap en vergrootte zijn voorsprong naar 46 punten.

Na afloop gaven diverse coureurs toe dat het een crazy race was met hairy and nervous moments. Spannend voor de fans maar niet de richting waar de coureurs op willen gaan. Zijn jullie het met ze eens, oordeel zelf en check de highlights hieronder.

Video: IndyCar 2015 – Fontana 500 Highlights

Crash Ryan Briscoe

Foto credits: AP Photo/Will Lester

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Voormalig Stig bestuurd de Ford Mustang GT350R op Goodwood

Voormalig Stig bestuurt de Ford Mustang GT350R op Goodwood

Top Gear Season 22 Episode 8

Top Gear Season 22 Episode 8