in

IndyCar 2015 – Grand Prix of Indianapolis Highlights

Voor de tweede keer in de geschiedenis reed de IndyCar series op de ‘road course’ van Indianapolis. De beroemde 500-mijl race op de oval vindt over twee weken plaats maar dit weekend vond dus een race plaats op het normale circuit.

Will Power pakte pole in de kwalificatie en verbrak gelijkertijd het ronderecord met 0,5 seconden. Vier Penske-coureurs kwalificeerden zich in de top 5 en de gehele top tien bestond uit Chevrolet-aangedreven Indycars. Jack Hawksworth was de eerste Honda-coureur en was één seconden langzamer.

Net als vorig jaar ging het in de eerste bocht na de start al mis, Helio Castroneves en Scott Dixon gingen in de fout waarna een aantal andere coureurs niet meer kon ontwijken. De race moest geneutraliseerd worden maar het bleek uiteindelijk ook de enige neutralisatie van de wedstrijd te zijn.

Na de herstart domineerde Will Power de wedstrijd, Graham Rahal ging nog kort het gevecht aan met zijn Honda-aangedreven auto maar kon niet voorkomen dat de regerend kampioen de race won. Vijf races, vijf verschillende winnaars. Juan Pablo Montoya eindigde als derde doordat hij Sebastien Bourdais de laatste tien ronden van zich af wist te houden. De Colombiaan gaat nu weer aan de leiding van het kampioenschap.

Video: Grand Prix of Indianapolis Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

F1 Battle - Senna vs Mansell Spanje 1991

F1 Battle – Senna vs Mansell Spanje 1991

LaFerrari vs Koenigsegg Agera S Dragrace

LaFerrari vs Koenigsegg Agera S Dragrace