in

IndyCar 2015 – Juan Pablo Montoya wint St. Petersburg

De eerste race van het IndyCar seizoen 2015 werd afgelopen weekend verreden in Saint Petersburg. Met de invoering van de nieuwe aerokits van Honda en Chevrolet was iedereen uiteraard benieuwd naar de tijden, hoeveel sneller zouden de nieuwe IndyCars zijn en zou er direct een baanrecord verbroken worden?

Tijdens de kwalificatie waren de Penske Dallara Chevrolets oppermachtig en bezetten de eerste twee startrijen. Will Power was de snelste man met 1.00.6509 en dook hiermee drie tienden onder het baanrecord, stammend uit 2003. Pagenaud, Castroneves, Montoya, Sato en Bourdais completeerden de top 6.

De extra vleugels zorgden dus overduidelijk voor meer downforce en snellere rondetijden, maar ook voor meer “debris-neutralisaties”. Bij iedere tik of botsing brak er namelijk wel iets af en in Amerika wordt een race dan gelijk geneutraliseerd. Tony Kanaan beschouwt de aerokit-incidenten overigen als een rijdersprobleem. “Dit zijn geen toerwagens en geen stockcars!” aldus de Braziliaan.

De race werd een strijd tussen de vier Penske-coureurs, waarbij Will Power en Montoya voor de overwinning vochten. De Colombiaan liet tijdens de race diverse malen zien het inhalen niet verleerd te zijn en plaatste een aantal prachtige inhaalmanoeuvres. De laatste 18 ronden moest Montoya een gat van 3.3 seconden verdedigen ten opzichte van Power, dit lukte maar net en met nog één ronde te gaan bedroeg het verschil slechts 0,6 seconden. Power plaatste een aanval maar Montoya gooide de deur dicht en verzekerde zich hiermee van de overwinning.

De korte highlight video doet de spectaculaire IndyCar race eigenlijk geen recht, maar we tonen jullie liever iets dan niets.

Video: Indycar – St. Petersburg 2015 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Man richt pistool en knuppel op Stop a Douchebag

Man richt pistool en knuppel op Stop a Douchebag

Best Motoring International - Tuned Inline 6 Shootout

Best Motoring International – Tuned Inline 6 Shootout